RÓLUNK
A szőlész-borász
Miért válassz minket?
Öt országban szerzett szakmai tapasztalattal dolgozom.
Kizárólag saját termelésű szőlőből készítem boraimat.
Kis borászat révén minden munkafolyamatban személyesen veszek részt.
Boraim készítésénél a szőlőből származó elsődleges illat és zamat megőrzése a cél.
Boraimban a gyümölcsösség és a fajtajelleg dominál.
Tapasztalat és szenvedély
Nagy-Kovács Márton vagyok, öt országban töltött szakmai gyakorlat után 2011-ben kezdtem el saját boraim készítését.
2008-ban szőlész-borász szakon diplomáztam, ezt követően lehetőségem volt arra, hogy borász gyakornokként egy-egy szüreti időszakot dolgozzak Tokaj-Hegyalja, Napa-völgy (USA), Bordeaux (Franciaország), Burgenland (Ausztria), és Langhorne Creek (Ausztrália) borvidékek neves borászataiban.
Kettő dűlő, a Dereszla és a Lapis mindössze fél hektár területéről készítem a boraimat. A szőlő metszésétől a bor palackozásáig mindent magam csinálok, olykor egy kis családi segítséggel. Igazi kézműves borok melyek szakértelemmel, a kétkezi munka szeretetével és örömével készülnek.